Na Zavodu za transfuzijo opažajo, da so znova začele pojemati zaloge krvi, zlasti krvnih tipov A in 0. Vse ljudi pozivajo, naj darujejo kri.
http://www.zurnal24.si/slovenija/zaloge ... 754/clanek

just me Napisal/-a:js pa še ne smem it.....še ni minil dost časa....se mi zdi no....

Temida Napisal/-a:just me Napisal/-a:js pa še ne smem it.....še ni minil dost časa....se mi zdi no....
sem lih prejtle razmišljala - a so kaki "pogoji" za to? Mislm, a je kak efekt, če recmo kri daruje en k je ful anemičen??

Michelinko Napisal/-a:Moški lahko darujejo vsake 3 mesece, punce 4. Omejitve so pri prenizki teži, prenizek pritisk. Potem morš tudi vprašalnik izpolnit, pa te lahko tam zavrnejo (bolezni, pa to), od zadnjega pirsinga ali tetoviranja mora miniti najmanj eno leto ...
Jest jo lahko darujem samo jeseni oziroma pozimi, alergija na cvetni prah mi to preprečuje (vsaj tko mi je rekla na krvodajalski), drgač mam pa nulo.

just me Napisal/-a:Michelinko Napisal/-a:Moški lahko darujejo vsake 3 mesece, punce 4. Omejitve so pri prenizki teži, prenizek pritisk. Potem morš tudi vprašalnik izpolnit, pa te lahko tam zavrnejo (bolezni, pa to), od zadnjega pirsinga ali tetoviranja mora miniti najmanj eno leto ...
Jest jo lahko darujem samo jeseni oziroma pozimi, alergija na cvetni prah mi to preprečuje (vsaj tko mi je rekla na krvodajalski), drgač mam pa nulo.
jap vse je res....
ej bil zdej nazadnje pred mano en tip in pride tam k meri pritisk in gleda njegov vprašalnik pa se začne smejat, pa ga vpraša, če je on to sploh kej prebral, ker je tam k je bilo vprašanje neki v zvezi z nosečnostjo in je v oklepaju pisal, da odgovrijo sam ženske obkrožu nein celi sobi je šlo na smeh
![]()

just me Napisal/-a:Temida Napisal/-a:just me Napisal/-a:js pa še ne smem it.....še ni minil dost časa....se mi zdi no....
sem lih prejtle razmišljala - a so kaki "pogoji" za to? Mislm, a je kak efekt, če recmo kri daruje en k je ful anemičen??
sej tega bi verjetno zavrnal....najprej ti itak vzamejo iz prsta pol mors it rest eno anketo in pol ti pritisk zmerjo in če ni vredu te že tam zavrnejo al pa te še k dohtarju pošlejo......nazadnje ko sm bla, so punce zavračal tut ker so ble presuhe....je pa res, da so nam takrat pol litra vzel.....pa mislim, da mora pr puncah minit pol leta al pa 4 mesce, da lahko spet darujejo....nism zihr no za toto časovno obdobje.....
drugač pa gleda uno anketo ja...k je vse notr..bolezni in to... pa pritisk..tk da temida 

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov